Проект 127: Щанд БИО КООП

., Лесотехнически университет, София


за проекта


  Търговски обекти с марка БИО КООП предлагат на пазара поредица от био и здравословни продукти. Това е причината идейното решение за щанда да е създадено в дух на природосъобразност, използвайки естествени материали.

 Щандът е изграден изцяло от дървен материал, а текстилните елементи са в червен цвят в съответствие с цветовете на бранда. На внимателно подбрани места е разположено логото на компанията.

 На територията на щанда са разположени кът за производство на място на хляб, закуски, сладкарски изделия, бира и други, тип домашно приготвени храни, място за приготвяне на свежи салати и напитки, три зони за консумация свисоки бар-столове, щандове, в които да бъдат изложени различните групи продукти, каса и площ, в която да се отглеждат зайчета.Пред лицевата страна на щанда е изградена тревна площ. До касата се достига посредством плочопътека, изградена от дървени шайби. Барът на самата каса е облицован с фина метална мрежа, върху която да се развива видът Cucurbita pepo (кратунки).

  Къта за приготвяне на свежи салати е оборудван с вертикална градина със свежи билки и подправки, засадени в малки дървени касетки. Целия щанд е декориран, като на определени места са поставени екземпляри от видовете Solanum lycopersicum (домат), Solanum persicum (чери домат), Capsicum annum (чушки), засадени в съдове.

  Идейното решение е създадено, така че да може да бъде приложено както за интериора, така и за екстериора. При изграждане на щанда на открита среда са предвижда засенчване посредством тента, поставена върху колоните в червен цвят. При поставяне на щанда в интериора се предвижда върху четирите колони да бъдат поставени съдове с листнодекоративни цветни видове.

 В близост до щанда се предвижда изграждане на кът за деца с дървени въжени люлки и пясъчна основа и кът за родители с библиотека. В къта за родители се предвижда библиотеката да е изработена от дървени касетки, пейката и масата са изградени от коминни тела и дървени греди, а върху вертикално разположените палета се развива вида Cucumis sativus (краставица).

 При наличие на по-голяма площ около щанда могат да бъдат добавени уличен фитнес и площ за провеждане на мероприятия като сеанс по йога, медитация и други.

Автор


Аделина Първанова

Университет: Лесотехнически университет, София