Проект 129: Щанд БИО КООП

., УАСГ, София


за проекта


Можем ли в забързаното ежедневие и времето, прекарано в търговските обекти, характерни за големия град, да намерим кътче зеленина? Днес все повече се стремим да водим здравословен начин на живот, да се доближим до природата и да изградим устойчива жизнена среда. Проектната разработка е отговор на тези тенденции.

Концепция. Решението въплъщава както необходимостта от „зелен“ начин на живот, така и интерпретира бранда на веригата КООП, въвеждайки абстрактния силует на логото в плановото решение.

Функция. Обектът е разделен на няколко сектора, обособени от нуждите и продуктовата гама на БИО КООП. Четири основни секции са предвидени за излагане на здравословни и био продукти, диетични, диабетични и безглутенови храни, както и други здравословни продукти с марката КООП. На единия от плотовете са изложени пресни плодове, зеленчуци, подправки и охладени напитки, а на другия - натурална био козметика, масла и екстракти от етерично-маслени култури. Предвидено е място за две каси за обслужване на клиенти. Двете най-въшни плоскости са акцентирани с логото на БИО КООП, интегрирано в дизайна на щанда.

Материали. Използваните материали са естествени, с подчертано отношение към природата и опазването на околната среда, създават подходяща атмосфера и акценти, популяризиращи марката КООП и био бранда - дърво, метал и естествена растителност. Те демонстрират отношение към устойчивия начин на живот. Дървените панели са изработени от рециклирана суровина, стоманените елементи са рециклируеми. Зеленината подобрява качеството на средата и дава чувство за свежест. Елемнтите са интегрирани в бяла, триизмерна стоманена решетка, обединяваща ги в една цялостна структура.

Визията на обекта цели да бъде атрактивна за всички целеви групи на бранда – всички хора, стремящи се към природосъобразен начин на живот. Щандът на БИО КООП, освен че внася усещането за природа, уют и чистота, се запечатва в съзнанието на клиента с разпознаваемия си облик. В него той може да се докосне до кътче зеленина дори и в големите търговски обекти на големите градове.

Автор


Невена Христова, Стефания Колева, Теодора Костова, Георги Мърхов

Университет: УАСГ, София