Проект 131: ЩАНД БИО КООП

., УАСГ, София


за проекта


                ПРОЕКТЪТ ЗА БИО ЩАНД НА КООП Е РАЗРАБОТЕН НА МОДУЛЕН ПРИНЦИП. ИДЕЯТА Е ЧРЕЗ  ЕДИН И СЪЩИ МОДУЛ ДА СЕ СЪЗДАДЕ СТРУКТУРА , КОЯТО ОБОСОБЯВА РАЗЛИЧНИ ФОРМИ И ПРОСТРАНСТВА. ЦЕЛТА Е ДА СЕ ПОСТИГНЕ  УНИВЕРСАЛНОСТ НА ВСЕКИ ЕДИН ОТ ЩАНДОВЕТЕ И ТОЙ ДА МОЖЕ ДА СЕ ПРИГОДИ КЪМ ВСЯКО ЕДНО МЯСТО.  ОСНОВНИЯТ МАТЕРИАЛ, КОЙТО Е ИЗПОЛЗВАН, Е ДЪРВОТО. ТОЙ СЕ АСОЦИИРА С ПРИРОДАТА И МНОГО ДОБРЕ ПОДХОЖДА С ИДЕЯТА ЗА БИО ПРОДУКТИ. ДРУГИЯТ МАТЕРИАЛ Е АКЦЕНТ И МОЖЕ ДА БЪДЕ В РАЗЛИЧНИ ЦВЕТОВЕ ЗА РАЗЛИЧНИТЕ ОБЕКТИ. АКО ЩАНДЪТ Е НАВЪН МОЖЕ ТОЗИ АКЦЕНТЕН ЦВЯТ ДА СВЕТИ. ТАКА ПРЕЗ НОЩТА СЕ СЪЗДАВА ДОСТА ПРИЯТНА АТМОСФЕРА И ОБЕКТЪТ Е ВИДИМ ОТДАЛЕЧ.

            ЩАНДЪТ МОЖЕ ТАКА ДА БЪДЕ КОНСТРУИРАН, ЧЕ ХОРАТА, РАЗХОЖДАЙКИ СЕ ИЗ НЯКОЙ ТЪРГОВСКИ ЦЕНТЪР ИЛИ В ПАРКА И Т.Н. ДА МОГАТ ДА МИНАТ ПРЕЗ БИО ОБЕКТА, А НЕ ПОКРАЙ НЕГО. ИДЕЯТА Е ДА НЕ СЕ ПРЕКЪСВА ПРОСТРАНСТВОТО , ОБЕКТЪТ ДА НЕ Е ПРЕГРАДА, А ДА Е ЕСТЕСТВЕН ПОДХОД ЗА ПРЕМИНАВАНЕ ОТ ЕДНАТА СТРАНА КЪМ ДРУГАТА. В ДРУГИ СЛУЧАИ МОЖЕ ДА СЕ ПОСТАВИ КЪМ ЪГЛИ, СТЕНИ И Т.Н. ЩАНДЪТ Е ПОД ФОРМАТА НА МИНИ СУПЕРМАРКЕТ, КЪДЕТО ХОРАТА НЕ ПРОСТО ПОРЪЧВАТ ПРОДУКТИТЕ , А ИМАТ ВЪЗМОЖНОСТТА САМИ ДА РАЗГЛЕДАТ И ДА СИ ИЗБЕРАТ. ЕДИНСТВЕНО  СЛАДКИТЕ  И ХЛЕБНИТЕ ИЗДЕЛИЯ КЛИЕНТИТЕ МОГАТ ДА ПОЛУЧАТ САМО  ОТ ПРОДАВАЧА.

            МОДУЛЪТ Е КУБ СЪС СТРАНА 60СМ. ЧРЕЗ МНОГОКРАТНОТО МУ ИЗПОЛЗВАНЕ СЕ СЪЗДАВАТ ДИНАМИЧНИ И РАЗНООБРАЗНИ ФОРИМИ. НА МЕСТА МОЖЕ НЯКОИ ОТ СТРАНИЦИТЕ МУ ДА БЪДAT ПРЕМАХНАТИ И ТОЙ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА СЪХРАНЕНИЕ (ПР. ЗА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ) ИЛИ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ХЛАДИЛНА КАМЕРА, ВИТРИНА ЗА СЛАДКИ И Т.Н.

В КОНЦЕПЦИЯТА Е ЗАЛОЖЕНО И ПРИСЪСТВИЕТО НА  ЗЕЛЕНИНАТА- РАСТЕНИЯТА, КОИТО ДОПЪЛВАТ АТМОСФЕРАТА И КОМБИНАЦИЯТА ИМ С ДЪРВОТО СЕ СВЪРЗВА С ПАРКОВАТА СРЕДА. ИДЕЯТА Е ДА СЕ СЪЗДАДЕ УСЕЩАНЕТО, ЧЕ ПОСТАВЯЙКИ НЯКОЙ ОТ ЩАНДОВЕТЕ В ТЪРГОВСКИЯ ОБЕКТ, СЕ ВКАРВА ПРИРОДАТА В НЕГО (ТЪРГОВСКИЯ ОБЕКТ).

Автор


ЙОАНА СТАНИВМИРОВА СТАНЕВА

Университет: УАСГ, София

Месторабота: PAM CONSULT